(1)

Vinterstugan. En meditationssaga

lydbog


I Vinterstugan har sömnsagan för vuxna, Den mysiga stugan, som slÀpptes som ljudbok 2019 anpassats för att anvÀndas pÄ dagtid. Den mysiga stugan finns fortfarande tillgÀnglig för dig som tycker om att anvÀnda den som hjÀlp till att somna, men hÀr kan du som kanske tycker att övningen hellre skulle vara intressant att prova pÄ dagtid göra just sÄ.

Vinterstugan börjar med en kortare nedvarvningssekvens dÀr du anvÀnder din andning för att varva ner. DÀrefter börjar en meditativ saga som du sjÀlv deltar i med hjÀlp av din fantasi. En promenad genom ett vackert vinterlandskap tar dig till en mysig liten stuga. I stugan finns en öppen spis. Elden som brinner i den Àr speciell. Den kan ta hand om jobbiga kÀnslor och tankar du bÀr pÄ och omvandla dem till rök och aska. NÀr du har lÄtsat att du överlÀmnat tankar och kÀnslor till elden en stund sÄ lÀgger du dig pÄ en soffa som stÄr framför den öppna spisen. DÀr fÄr du hjÀlp att stegvis slappna av mer och mer i kroppen innan du fÄr vila en stund till sÀllskap av bakgrundsmusiken. I denna utgÄva, originalversionen, fÄr du fem minuters stilla vila pÄ soffan innan du sedan lÀmnar stugan och fÄr hjÀlp att ÄtergÄ till normal medvetandenivÄ igen. Vill du vila lÀngre sÄ kan du gÀrna prova den lÀngre utgÄvan, dÀr du har hela 20 minuters tid att bara vila och ÄterhÀmta dig.

Meditationssagan Àr inlÀst av författaren och finns ocksÄ pÄ engelska med titeln The Winter Cabin. Eldljuden som förekommer i inspelningen finns ocksÄ utgivna separat under namnet "Mjukt spakande glöd". Du hittar titeln tillsammans med sin syster "En lugnt brinnande eld", som brinner lite mer aktivt men fortfarande lugnt, dÀr du hittar musik.

Sophie Grace Meditationer Àr en sydvÀstsvensk meditationsinstruktör, författare och översÀttare som började producera avslappningsövningar, guidade meditationer och sömnsagor för att hon sjÀlv saknade produkter hon ville lyssna pÄ. Sedan starten 2014 har ljudböckerna sÄlts, lÄnats och streamats sammanlagt över en miljon gÄnger och finns tillgÀngliga pÄ tre sprÄk. Intrernationellt anvÀnds pseudonymen Sophie Grace Meditations. Titlar pÄ engelska och svenska lÀses in av författaren sjÀlv. PÄ danska och kommande nya sprÄk Àr upplÀsarna anlitade röstskÄdespelare.