(37)

Unelma puusta

lydbog & e-bog


Kuinka ihmisestÀ tuli laji, joka muutti kaiken?

Ilmastokvartetin pÀÀtösosassa Maja Lunde kertoo ihmiskunnan viimeistÀ tarinaa yhtÀ aikaa pelottavasti ja ymmÀrryksellÀ, perhesuhteiden ja luonnon merkitystÀ korostaen. Vaikuttava sarja on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Vuonna 2110 Huippuvuorilla elÀÀ kourallinen selviytyjiÀ vailla yhteyttÀ muuhun maailmaan. Tommyn perhe vartioi siemenholvia, jonka olemassaolon maailma on unohtanut. Kiinassa varustellaan samaan aikaan retkikuntaa etsimÀÀn puiden ja kasvien siemeniÀ, jotka voisivat vielÀ pelastaa luonnon ja ihmiskunnan. Sen johtoon nimitetÀÀn MehilÀisten historiasta tuttu Tao, ja Ilmastokvartetin tarinat punoutuvat yhteen Tommyn ja Taon kohdatessa.

”Vaikuttava ilmastofinaali! ” VERDENS GANG

Norjan nykykirjallisuuden supertÀhdeksi nimetyn Maja Lunden (s. 1975) ilmastokvartetissa vaakalaudalla on maapallon tulevaisuus. Sarjan ensimmÀinen osa, MehilÀisten historia, oli valtaisa maailmanmenestys, joka oli mm. Saksan myydyin kirja vuonna 2017. Taakse jÀivÀt niin Dan Brownin kuin Elena Ferranten teokset. SinisessÀ puute on elÀmÀÀ yllÀpitÀvÀstÀ vedestÀ. Sarjan kolmas osa Viimeiset pohtii ilmastonmuutoksen vaikutuksia suhteessa elÀimiin. NeljÀnnessÀ osassa, Unelmassa puusta, valokeilaan pÀÀsevÀt kasvit. Kiihkottoman kauniisti kirjoittava Lunde ei epÀröi ottaa kantaa: elÀmÀntapamme tuhoaa maailman mutta rahantekoa ei pysÀytÀ mikÀÀn.