(324)

Mormor dansade i regnet

lydbog & e-bog


StorsÀljande, verklighetsbaserad roman om tre generationer kvinnor och en mörk hemlighet.

Juni har Àrvt sina morförÀldrars hus och ÄtervÀnder till ön dÀr hon vÀxte upp. NÀr hon röjer i huset hittar hon ett brev frÄn 1946 och en bild av sin mormor tillsammans med en tysk soldat. Sökandet efter sanningen om mormoderns förflutna leder Juni till Berlin och en liten stad i det som blev den ryska zonen efter Tysklands kapitulation. DÀr konfronteras hon med en brutal och okÀnd historia frÄn andra vÀrldskriget.

Mormor dansade i regnet handlar om en kvinna som har dolt sitt förflutna och vilka konsekvenser det fÄr för hennes familj. Men framför allt Àr det en roman om kÀrlekens lÀkande kraft.

"Teige skriver flyhÀnt pÄ en rak och följsam prosa. Hennes genuina nyfikenhet och berÀttarglÀdje Àr smittsam."

BTJ

"... frĂ„gorna som vĂ€cks Ă€r bĂ„de drabbande och aktuella. Vem tillĂ„ts vara offer? Är det bara segrarnas historia som ska fĂ„ skrivas? Och varför drabbar krigshĂ€mnden alltid kvinnorna vĂ€rst?"

M-Magasin

"Norsk romantik och upplysning i berÀttelse om tre generationer som tar oss tillbaka till andra vÀrldskriget nÀr 'tysketöser' var ett begrepp."

Hallandsposten

"... det Àr den historiska delen som Àr bokens styrka. /.../ man glömmer inte de fruktansvÀrda scenerna frÄn kriget och kvinnornas utsatthet, bÄde hemma och borta."

Göteborgs-Posten

"Boken Àr vÀlskriven, gripande och verklighetsbaserad och den skildrar livet bÄde i nutid och precis efter att andra vÀrldskriget har tagit slut." Bokbloggen Frölids bokhylla

"Vilken gripande historia. HÀr finns sÄ mycket kÀrlek, sorg och hemligheter."

@stinas_boksida

"Detta Àr en bok som berör, skakar om och som tragiken till trots Ätföljs av en spÀnnande och djupbottnad berÀttelse."

@carolinesbokhylla

"Mormor dansade I regnet" Àr sÄ mycket mer Àn en roman om tre generationers kvinnor, den Àr ocksÄ ett viktigt tidsdokument som berÀttar om hur det var att leva i Norge och i Tyskland efter andra vÀrldskriget - nÄgot jag inser att jag aldrig tÀnkt pÄ!"

@bibbloagneta

"En fantastisk bok som inte bara har ett otroligt vackert omslag och namn, utan som bjuder pÄ en historia som bygger pÄ verkliga hÀndelser, Àven om romanen Àr fiktiv."

@lotta_boktok

"En fin berÀttelse med sÄ mycket sorg men Àven kÀrlek & enorm styrka."

@sandras_bokinspo

"Trude Teige har lyckats fÄnga bÄde historia, kÀrlek och sorg i den hÀr pÀrlan till bok, och det enda jag önskar Àr att den hade varit lite lÀngre."

@frusvessosbokhylla


FortĂŠller: Ella Schartner
Varighed: