(60)

Meter i sekunden

lydbog & e-bog


ȁrets bok. En fullkomligt sagolik roman.« Jyllands-Posten

»En rolig, vÀlskriven bok som fÄr lÀsaren att sitta som trollbunden.« Frida Jönsson, BTJ

»En klok och underhÄllande roman.« Betyg: 5 av 5 - Politiken

En ung kvinna flyttar till VÀstjylland och frÄgorna hopar sig. Hur smÄpratar man med den lokala mathandlaren? Kan man stoppa vÀrldens dÄrskap med en frÄgespalt? Vad tÀnker vÀstjyllÀnningarna pÄ i pauserna mellan sina meningar? Varför Àr folkhögskoleeleverna sÄ glada, och hur fÀller man ihop en barnvagn i ett stycke?

Meter i sekunden Àr en humoristisk och kÀrleksfull roman om en ung kvinna som flyttar till VÀstjylland och ska hitta en vÀg genom folkhögskolelivet och den vÀstjyllÀndska samtalsformen, och samtidigt komma in i rollen som nybliven förÀlder och orakel i lokaltidningens frÄgespalt.

I svensk översÀttning av Helena Hansson och Djordje Zarkovic.

STINE PILGAARD [f. 1984] Àr en dansk författare som slog igenom i hemlandet 2012 med debutromanen Min mor siger, för vilken hon tilldelades Bodil og JÞrgen Munch-Christensens Kulturlegat. Meter i sekunden [2020] har vunnit bÄde det prestigefyllda De Gyldne LaurbÊr-priset och Weekend-avisens Litteraturpris, nominerats till bland annat Politikens Litteraturpris, fÄtt lysande kritik och sÄlt i över 80.000 exemplar bara i Danmark.