(1)

Clintonland: Clinton og Republikanerne

lydbog


Hvis der er én ting der kan få en republikaner til at selvantænde, så er det tanken om Bill Clinton. Clinton repræsenterer antitesen til de republikanske værdier. Han er elitær, manipulerende, og så har han haft et hav af udenomsaffærer. I sin tid i præsidentembedet blev Clinton udsat fra adskillige angreb fra den republikanerne i Kongressen, og dette afsnit af Clintonland skal netop handle om Clintons ekstremt dårlige forhold til det røde Amerika, når Anders Agner og Lars Mathiasen får besøg af Poul Erik Skammelsen, vært på TV2 Nyhederne og tidligere USA korrespondent, for at tale om netop det.

Værter: Anders Agner Pedersen og Lars Græsborg Mathiasen

Gæst: Poul Erik Skammelsen

Klip: Camilla Sager

Redaktør: Andreas Lindinger Saxild

POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.

I denne særudgave af POTUS handler det om den karismatiske demokratiske præsident Bill Clinton og hans tid i Det Hvide Hus. Igennem otte afsnit med spændende gæster får du et unikt indblik i en tid præget af økonomisk opsving, krig på Balkan, terrorisme i USA og ikke mindst Bill Clintons udenomsaffære med praktikanten Monica Lewinsky.

Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.

Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.