(0)

Små børns hverdagsliv: – situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje

e-bog


Børns samvær med hinanden og voksenkontakt har betydning for det enkelte barns udvikling. Men kontakten mellem barn og voksen skal ikke nødvendigvis opgøres i minutter og sekunder. Det har langt større betydning, hvordan de voksne lykkes med at afkode og støtte de initiativer, som børnene kommer med – initiativer, der ofte retter sig ind i de sociale samspil med de øvrige børn og voksne.

Små børns hverdagsliv tager udgangspunkt i den nyeste forskning samt observationer og interviews fra vuggestuer og dagplejer for at vise, hvordan betingelserne i pædagogisk praksis både udgøres af det enkelte barn, den samlede gruppe af børn, forældrene, personalet samt rammerne for dagtilbuddet, men også de mere overordnede samfundsmæssige betingelser såsom politiske forventninger og krav.

Bogen henvender sig til pædagoger, medhjælpere, ledere, dagplejemødre og pædagogstuderende samt beslutningstagerne på området, der ønsker at få forståelse for de processer, som danner grundlaget for små børns læring og udvikling.

Anja Hvidtfeldt Stanek er ph.d. og lektor ved Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet. Maja Røn Larsen er ph.d. og lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet. Solmai Sofia Mikladal er cand.mag. Hun har været ekstern lektor i psykologi ved Syddansk Universitet og Københavns Universitet.