(83)

Skønne verden, hvor er du

lydbog & e-bog


Forfatteren Alice møder lagerarbejderen Felix og inviterer ham med til Rom. I Dublin er hendes bedste veninde Eileen ved at komme sig over sin kærestesorg, og hun genoptager sin gamle flirt med Simon, som hun har kendt siden hun var lille.

Alice, Felix, Eileen og Simon er stadig unge – men livet er ved at indhente dem. De begærer hinanden, de vildleder hinanden, de finder sammen og går fra hinanden. De har sex, bekymrer sig over sex og over deres venskaber og den verden, de lever i. Står de som vidner i det sidste oplyste rum inden mørket? Vil det lykkes dem at finde troen på det skønne i verden?

Om forfatteren:

Irske Sally Rooney (f. 1991) er en af tidens helt store litterære stemmer og forfattere til bestsellerne "Normale mennesker" og "Samtaler med venner". I 2020 blev hendes roman "Normale mennesker" til en anmelderrost tv-serie, som er streamet over 62 millioner gange. "Skønne verden, hvor er du" er Sally Rooneys længe ventede næste roman.



3.9

83 vurderinger

Trine

24.7.2022

Skøn bog om fire singler i 30’erne, der - måske i tråd med tiden - har svært ved at finde sig selv og svært ved at stole på andres kærlighed og på, om de hver især er go’e nok. Dejlig oplæserstemme 👍.

Benedikte

21.6.2022

Hovedpersonernes kombinerede foragt og fascination af både samfundets orden, hinanden og dem selv går igen som et tema - men der tilbydes ingen forløsning på noget af det. Hvilket jo nok er realistisk, men deraf heller ikke opløftende, skulle det være det, man håbede på. Hvis man vil have selskab af en dyster og kringlet verdensanskuelse, så er denne bog et godt bud. Den er dog en anelse monoton.

Cecilie

24.4.2022

Sally er god til at skrive, men for at kunne følge med her skal tungen være lige i munden. Der meget ‘fagligt’ i den, men kan mærke det er noget Sally har haft behov for at komme ud med til verden. Historien var god, men den var også lidt langtrukken