(1)

Samtale om sorg med sekretariatschef Birgitte Horsten fra landsforeningen Spædbørnsdød

lydbog


Jeg møder mange dygtige, dedikerede og engagerede mennesker på min vej. Birgitte Horsten, sekretariatschef for Landsforeningen Spædbørnsdød, er én af dem. Hun har noget på hjerte, og hun deler ud af det i episoden her, men også i sit daglige virke, hvor hun er med til at hjælpe familier, som har oplevet tab af spædbarn.

Mange permanent ufrivilligt barnløse kan have aborter eller tab af spædbørn med sig, hvorfor samarbejdet med Landsforeningen Spædbørnsdød er af stor betydning. Ydermere er sorgbearbejdelse et afgørende fundament for både 'Et andet liv' og landsforeningen, hvorfor vi i denne episode taler om sorg. Hvad det er for en størrelse, og hvordan du kan rumme den. Vi taler om at finde vej, og om at det meningsløse ikke skal blive betydningsløst.

Sorg er ikke reserveret dem, der har mistet et levende væsen eller dem med mange års samliv. Sorg er for alle, og det er ikke mindre betydningsfuldt eller vigtigt, fordi barnet slet ikke blev, eller kun meget lille.

Birgitte bidrager med ekspertviden og gør det med stor indfølelse og respekt. Lyt med, og lær din egen sorg bedre at kende. Lyt med, og hør hvad der skal til for at komme videre i livet med sorg ved din side.

Vi er sat i verden for at forplante os. Men hvad hvis det ikke lykkes? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er faktum, at livet må leves på trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen ufrivillig barnløs. Mit ønske er at bryde tabu og få sat fokus på, at der er et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller - og måske dig?

Abelone Tholstrup Stein (f. 1973) er direktør og medstifter af Videnscentret Fertility Care, der tilbyder gratis rådgivning til ufrivilligt barnløse. Hun har også lavet podcasten 'Barnløs' og 'Forældre & Sorg'. Hun arbejder med kommunikation og ledelse.