(0)

Samtale med scenograf og produktionsdesigner på film og tv, Liselotte Justesen, om et liv uden børn

lydbog


Liselotte er 50 år og uden børn. Hendes liv formede sig sådan, at hun ikke blev mor. Hun er ikke sikker på, at hun kan kaldes ufrivilligt barnløs, men anerkender og genkender følelsen af sorg over ikke at opleve moderskabet. Hun fortæller åbenhjertigt om, hvad et liv med depression har haft af betydning, og om hvad et passioneret arbejdsliv har betydet for hendes liv uden børn.

Lyt med på en essentiel samtale om at finde mening i livet uden børn, om identiet, arbejde og kunst. Vi taler om et liv, hvor den klassiske familie-konstruktion er under opbrud - og hvilken betydning det kan have for barnløse fremover. Vi taler om friheden ved ikke at have børn og om det modstridende i friheden, når ønsket er at være bundet til et barn.

Med håb om - at også denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv uden egne børn.

Vi er sat i verden for at forplante os. Men hvad hvis det ikke lykkes? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er faktum, at livet må leves på trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen ufrivillig barnløs. Mit ønske er at bryde tabu og få sat fokus på, at der er et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller - og måske dig?

Abelone Tholstrup Stein (f. 1973) er direktør og medstifter af Videnscentret Fertility Care, der tilbyder gratis rådgivning til ufrivilligt barnløse. Hun har også lavet podcasten 'Barnløs' og 'Forældre & Sorg'. Hun arbejder med kommunikation og ledelse.