(0)

Samtale med rumdesigner Mette Lindberg om barnløshed på grund af tidlig overgangsalder og om sen modning af ønsket om at blive mor

lydbog


Når tilfældigheder og omstændigheder er årsag til barnløshed.

Mette skulle blive 38 år, før hun fandt den mand, hun ville skabe en familie med og få et barn med. Hun fortæller åbent og ærligt om, hvordan barndom, ungdom og det tidlige voksenliv har spillet ind på, at hun først i slut 30’erne fik modnet ønsket om at blive mor. Herefter skulle en tidlig overgangsalder sætte en brat stopper for det, som havde været længe undervejs.

Sorgen og tabet bliver ikke mindre af den sene modning og ej heller accepten. Lyt med på min og Mettes samtale om livets tilfældigheder og omstændigheders indflydelse på muligheden for at blive mor. Hør Mette fortælle om, hvorfor familie vægter højere end muligheden for at blive mor på egen hånd, og om hvorfor hun ikke kunne vælge ægdonation.

Intentionen med vores samtale var at tale om at være ufrivilligt barnløs i en familie med bonusbørn. Det nåede vi slet ikke, for der var meget andet på hjertet. Samtalen om bonusbørn må I have til gode.

Vi er sat i verden for at forplante os. Men hvad hvis det ikke lykkes? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er faktum, at livet må leves på trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen ufrivillig barnløs. Mit ønske er at bryde tabu og få sat fokus på, at der er et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller - og måske dig?

Abelone Tholstrup Stein (f. 1973) er direktør og medstifter af Videnscentret Fertility Care, der tilbyder gratis rådgivning til ufrivilligt barnløse. Hun har også lavet podcasten 'Barnløs' og 'Forældre & Sorg'. Hun arbejder med kommunikation og ledelse.