(1)

Samtale med psykolog og psykoanalytiker Judy Gammelgaard. Tankevækkende og interessante input til den ufrivilligt barnløse.

lydbog


Denne gang taler jeg med psykolog, doktor phil og psykoanalytiker Judy Gammelgaard. Jeg har valgt at interviewe Judy for at høre, hvad psykoanalysens briller, men også hvad Judy, som kvinde og med mange års erfaring i det psykologiske felt, kan bidrage med af input og inspiration til den ufrivilligt barnløse kvinde.

Judy peger på vores præstationskultur, hvor vi har svært ved at acceptere, at ønsker ikke kan blive tilfredsstillet. Kulturen avler skam og følelsen af at være være forkert, når det ikke lykkes.

Hun svarer på, om man kan opleve dyb kærlighed uden at blive mor - og når ønsker bliver til begær som fører til selvdestruktion og skamfuldhed.

Judy understreger sorgarbejdets betydning for at komme videre ud på den anden side. Hun bakker op om gruppe-processer som et afgørende redskab i sorgbearbejdelsen.

Judy kommer også med et bud på, hvorfor ufrivilligt barnløse er omgærdet af taburisering. Hun ser kvinders vanskeligheder i samfundet, som, mener hun, aldrig er blevet taget så alvorligt, som de vanskeligheder mænd har. Hun taler om, at der bør være et oprør på vej. En ny kvindebevægelse.

Vi er sat i verden for at forplante os. Men hvad hvis det ikke lykkes? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er faktum, at livet må leves på trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen ufrivillig barnløs. Mit ønske er at bryde tabu og få sat fokus på, at der er et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller - og måske dig?

Abelone Tholstrup Stein (f. 1973) er direktør og medstifter af Videnscentret Fertility Care, der tilbyder gratis rådgivning til ufrivilligt barnløse. Hun har også lavet podcasten 'Barnløs' og 'Forældre & Sorg'. Hun arbejder med kommunikation og ledelse.