(0)

Samtale med Katrine Haahr om fertilitetsbehandlingens mange udfordringer, om kulturen, udviklingen og hvad der skal til for at skabe forandring

lydbog


Hvad mon fertilitetslægen tænker og føler...?

I mange beretninger om fertilitetsbehandling fremstår lægen som uinteresseret i patientens psykiske velbefindende. Mange har sagt til mig: "Det ville være godt, hvis de i det mindste spurgte til, hvordan jeg har det." Sandheden er heldigvis langt mere nuanceret.

Min holdning er, at skal der ske noget markant på det psykosociale område indenfor fertilitetsbehandling, så må vi stå sammen. Både på tværs af faggrænser, men også os individer imellem. Vi må få øjnene op for at betræde nye græsgange og ruske op i paradigmer i ønsket om en fremtid, hvor det psykosociale felt har en naturlig plads under fertilitetsbehandling og efterfølgende - barn eller ej.

Blandt andet derfor har jeg rakt ud efter fertilitetslæge og mangeårig klinikchef på Stork Klinik i København Katrine Haahr til en samtale om fertilitetsbehandlingens mange udfordringer, om kulturen, udviklingen og hvad der skal til for at skabe forandring.

Lyt med og hør, hvad Katrines hjerte banker for, om hendes erfaringer og hvad hun tror, der skal til for at sikre, at der undervejs i fertilitetsbehandlingen og efterfølgende er øje for et meningsfuldt liv for den enkelte.

Med håb om at denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv.

Vi er sat i verden for at forplante os. Men hvad hvis det ikke lykkes? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er faktum, at livet må leves på trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen ufrivillig barnløs. Mit ønske er at bryde tabu og få sat fokus på, at der er et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller - og måske dig?

Abelone Tholstrup Stein (f. 1973) er direktør og medstifter af Videnscentret Fertility Care, der tilbyder gratis rådgivning til ufrivilligt barnløse. Hun har også lavet podcasten 'Barnløs' og 'Forældre & Sorg'. Hun arbejder med kommunikation og ledelse.