(0)

Samtale med Anne Sofie Hansen om at gå solomor-vejen og de mange overvejelser og udfordringer, der er knyttet til den vej

lydbog


"Når jeg lytter til episoden, lyder det, som om jeg har haft en super let proces, og det er ikke helt sandt. Jeg har slet ikke taget så let på forløbet, som jeg synes, det lyder. Jeg har godt nok været ked af det, ængstelig og følt mig fortabt, og været rigtig ked af at være alene - faktisk flov over det..."

Sådan skrev Anne Sofie Hansen til mig, efter hun havde lyttet denne optagelse igennem. Dermed repræsenterer Anne Sofie meget godt, hvad mange går igennem, nemlig følelser som afspejler hele spektret af op- og nedture, såsom glæde og frustration. Dyb sorg og indsigt. Ensomhed og fællesskab. Nuancerne og farverne bliver tegnet op, når livets alvor kommer tæt på. Fertilitetsrejsen, når barnet ikke kommer, er ikke sort og hvid, selvom vores fælles fortælling gerne vil gøre livet uden barnet i favnen til en sort affære.

Selv repræsenterer Anne Sofie en stærk og selvstændig kvinde, som i en alder af 35 år efter et endt forhold undersøger, hvad der skal til, hvis hun skulle blive mor på egen hånd. Resultatet af undersøgelsen viser en meget lav æggereserve, hvorfor hun nærmest føler sig tvunget ud i at vælge solomor vejen, hvis hun vil være mor. Her to år efter er graviditeten ikke ankommet, til gengæld er hun blevet klogere på sig selv og livet, og frygter ikke mere livet foran sig, hvis barnet ikke kommer.

Lyt med på en inspirerende rejse om at gå solomor vejen. Om Anne Sofies overvejelser i forhold til at gå vejen alene, men også om hendes etiske overvejelser knyttet til dobbeltdonation, da Anne Sofie når dertil. En afgørende ledetråd for Anne Sofie har været accept. Lyt med og hør, hvad der ligger bag.

Med håb om at denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv.

Vi er sat i verden for at forplante os. Men hvad hvis det ikke lykkes? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er faktum, at livet må leves på trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen ufrivillig barnløs. Mit ønske er at bryde tabu og få sat fokus på, at der er et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller - og måske dig?

Abelone Tholstrup Stein (f. 1973) er direktør og medstifter af Videnscentret Fertility Care, der tilbyder gratis rådgivning til ufrivilligt barnløse. Hun har også lavet podcasten 'Barnløs' og 'Forældre & Sorg'. Hun arbejder med kommunikation og ledelse.