(13)

Riskær

lydbog


Dette er den første uafhængige biografi om en af det danske samfunds mest opsigtsvækkende personer.

Riskær er skrevet af journalisten og forfatteren Henrik Madsen, der har haft adgang til en lang række kilder, herunder Klaus Riskær Pedersen, Riskærs mor, og afslører hidtil hemmeligholdte historier fra Riskærs barndom.

Riskær er primært historien om den menneskelige rejse gennem det ene virksomhedsdrama efter det andet. Riskær har skabt virksomheder og han har brudt dem ned under dramatiske omstændigheder, men hvad skete der undervejs med manden, der som den første blev smidt ud af partiet Venstre?

I forbindelse med Riskærs konkurs kom det samtidig til en slags opgør med Riskærs gamle bekendte i det nordsjællandske jet-set, og - endnu værre for familien Riskær - til et opgør mellem Riskær og hans hustru. Disse begivenheder fik senere betydelige forretningsmæssige konsekvenser, og har i høj grad været med til at præge mennesket Riskær. Riskær er som bekendt dømt for flere kriminelle forhold, men midt under nogle af dansk erhvervslivs mest utrolige retssager, skabte han IT-virksomheden CyberCity.

Hvilket menneske magter at skabe en virksomhed, der kan sælges for 500 millioner kroner, mens det samme menneske står anklaget for forbrydelser, som kan udløse mange års fængsel? Bogen giver svaret og er således først og fremmest en bog om mennesket Klaus Riskær Pedersen, der på 25. år præger overskrifterne.



3.4

13 vurderinger

Jeanette

7.3.2022

Jeg kan huske tiden med Riskær. Jeg syntes bogen giver et godt billedet af ham. Ikke at jeg er fan af det hele.