(37)

Pigen med de røde sko

lydbog & e-bog


September, 1940. Mens bomberne falder over London, forelsker Ruby og Stevie sig hovedkulds i hinanden. Men da Stevie bliver udstationeret, begynder Ruby at frygte det værste. Hun venter med længsel på et brev, som aldrig kommer – og da Stevie endelig vender hjem, er han ikke til at genkende.

August, 2004. Billies far har mistet sin stemme på grund af et slagtilfælde, og det knuser Billie at se sin uovervindelige far være bundet til en hospitalsseng. Men da hun opdager et sammenkrøllet sort-hvid foto af en smilende, mørkhåret kvinde i hans pung, kæmper han desperat for at få ordene frem. Det eneste, Billie opfanger er et navn: Ruby.

Billie sætter sig for at finde ud af, hvem denne Ruby er. Historien om Ruby viser sig at være historien om et forældreløst barn, som ofrede alt for kærligheden. Men hvordan er hendes elskede far involveret i denne tragiske fortælling? Og kan Billie stede fortidens spøgelser til hvile, selv hvis det betyder, at hun må afsløre hans mørkeste hemmeligheder?


Fortæller: Ann Hjort
Varighed:

4.1

37 vurderinger

Anonym

7.3.2023

En god bog med rødder i 2.verdenskrig. Om hvordan børn blev sendt ud af London og hvordan livet og verden påvirkede dem også efter krigen og frem.