(10)

Kasper Hjulmand - Fodbolddrømmer: Ny og udvidet udgave om tiden som landstræner

lydbog & e-bog


Da Christian Eriksens hjerte gik i stå i EM-åbningskampen i Parken, blev Kasper Hjulmand pludselig genstand for en hel nations opmærksomhed. Det var ham, der som landstræner bearbejdede chokket med både sine egne spillere og alle de rystede danskere hjemme i stuerne. Og det var ham, der de følgende uger stod i spidsen for det hold, der rejste sig på banen og spillede sig helt frem til EM-semifinalen på Wembley.

Den sommer i 2021 samlede danskerne sig begejstret om landsholdet, som det ikke var set i årtier. For Kasper Hjulmand var det en fodbolddrøm, der gik i opfyldelse. Det var netop med ønsket om at være med til at genskabe samhørigheden mellem landsholdet og nationen, at han et par år forinden sagde ja til at blive Danmarks nye landstræner.

Det forløb fulgte journalisten Morten Glinvad tæt. Han var som en af ganske få indviet i Hjulmands inderste tanker i det hemmelige forløb op til ansættelsen. En ansættelse, der udløste en heftig debat og både trak tråde tilbage til Hjulmands egne rødder som fodboldtræner og antændte diskussionen om, hvordan Danmark egentlig skal spille fodbold.

Denne nye og udvidede udgave af Kasper Hjulmand – Fodbolddrømmer tager historien videre. Den fortæller også historien om de første begivenhedsrige år som landstræner, hvor bonderøven fra Djursland pludselig kom på mode og blev hyldet som et ledelsesmæssigt forbillede i Danmark.


Fortæller: Peter Pilegaard
Varighed: