(14)

Jeg vil ikke det her

lydbog & e-bog


En uafrystelig roman om en skæbnesvanger nat

Miriam er lige blevet mor. Det er første aften, hun er ude, siden barnet kom. Hun er sammen med en veninde, de får for meget at drikke. Da hun skal hjem, alene, stiger hun ind i en vogn i den tro, det er en taxi. Det er det ikke. I vognen sidder en fremmedmand, der kører hende hen til et sted, hun aldrig har set før. Og fører hende ned i en kælder.

Næste morgen vågner op hun i sin egen seng. Der er blod i trusserne, tågede erindringsbilleder, fornemmelsen af et koldt kældergulv mod kinden. Og sætningen, hun husker at have sagt: Jeg vil ikke det her.

Hvad er der sket? Hvad skal hun gøre? Skal hun fortælle det til sin kæreste? Skal hun anmelde det til politiet? Skal hun søge hjælp? Den forfærdelige nat kører i ring. Et overgreb rammer aldrig ned i ingenting. Hverken for den, det går ud over, eller i detomgivende samfund. Vil de tro på hende? Tror hun på sig selv? Miriam leder efter svar, men det er ikke så let, som det lyder. Og ingenting går, som hun havde håbet.

En intens, hudløs og minutiøs undersøgelse af overgrebets anatomi og alt det fører med sig for en ung kvinde.

EVA AAGAARD er forfatter og journalist. Hun er født og opvokset i Vanløse og uddannet på journalisthøjskolen i Aarhus og den norske forfatterskole i Bergen. Hun fik efter sit uddannelsesophold i Norge udgivet en roman på norsk, Døtre, der udkom på Tiden Norsk Forlag i 2019. Jeg vil ikke det her er hendes debut i Danmark på sit modersmål. Hun har tidligere skrevet en ungdomsroman og været en aktiv stemme i debatten om samtykkeloven. Eva bor i dag på Frederiksberg i København sammen sin mand og to børn.


Fortæller: Sara Ullner
Varighed:

3.4

14 vurderinger

Helene

18.1.2023

Meget oprivende fortælling.

Birger

23.11.2022

For lang