(22)

Et liv for fred

lydbog & e-bog


Wien, 1873: Som 29-årig bliver Bertha guvernante i baron von Suttners hus og forelsker sig i Arthur, familiens yngste søn. Da baronessen opdager denne skandaløse forbindelse, bliver Bertha fyret, giver slip på Arthur og flytter til Paris for at arbejde som sekretær for den berømte kemiker Alfred Nobel. Et venskab udvikler sig mellem de to, selvom deres positioner ikke kunne være mere forskellige: Alfred tjener sine penge på dynamit. Bertha ved, at hun vil kæmpe mod våben og for fred. Men så dukker Arthur op ...

Bertha von Suttner (1843-1914) var underviser, pacifist, kvindesagsforkæmper og forfatter. Hun bevarede et nært venskab til Alfred Nobel hele livet, og i sine breve opfordrede hun ham utrætteligt til at oprette en stiftelse for fred. I 1905 modtog hun som den første kvinde Nobels Fredspris for romanen ”Ned med våbnene”, der blev trykt i 37 oplag, solgt til udgivelse i 12 lande, og som i 1915, kort efter hendes død, blev filmatiseret af den danske instruktør Carl Th. Dreyer.

”Historiens enestående kvinder” er en serie fra Gutkind, som i romanform fortæller om en række bemærkelsesværdige kvinder, der – udover at være enestående på hvert deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag.

Om forfatteren:

Eva Grübl-Widman er uddannet folkeskolelærer og underviser i dag på et kompetencecenter for hørehæmmede børn. Hun har tilbragt en del år i Stockholm og Milano, men er i dag bosat i Wien, hvor hun også er født. Hendes fritid er dedikeret til tre passioner: hendes familie, at skrive romaner og at rejse til fjerne lande.


Fortæller: Githa Lehrmann
Varighed: