(69)

Emma Gad for hvide: En terapeutisk guidebog

lydbog


EMMA GAD FOR HVIDE er en satirisk guidebog, der henvender sig til dig, hvide menneske, der er i tvivl om, hvilket hvidt ben, du skal stå på i en kompleks verden. Anna Neye indfører dig i væsentlige begreber som racehierarki, slaveøkonomi, eksotisering og hvide privilegier; hun fortæller dig hvorfor det IKKE er okay at sige ”neger”, kalde din forlystelse for ”Hottentotkarusellen” eller røre ved en brun piges hår i køen i supermarkedet; hun går i kødet på den danske nationale selvforståelse og udsætter generalguvernør Peter von Scholten for anakronistisk samtaleterapi med Freud himself, og så byder hun på postkoloniale meditationsøvelser, quizzer og en aldeles glimrende opskrift på hvid chokoladekage, der kan få det hele til at glide lidt lettere ned.


Fortæller: Anna Neye
Varighed:

3.8

69 vurderinger

Sophie

2.10.2022

Oplysende, humoristisk og velfortalt. Stor anbefaling

Chanette

16.9.2022

Jeg er nysgerrig på hvorfor n ordet er så krænkende i 2022 og årende før, men historien fra koloni tiden bliver jo ikke ændret ved at fjerne n ordet nu. Det bliver for manipulerende til at jeg gider høre bogen færdig.

Rikke

28.7.2021

Informativ og oplysende på en del områder. Dog virker forfatteren ret bitter, hvilket jeg hverken for eller imod retten til at være... Men det gør at jeg nogle gange har vanskeligere ved at høre selve budskabet, som er vigtigt.