Drop opdragelsen: Og bliv klogere på dig selv og dit barn

Læs og lyt gratis i 30 dage

Drop opdragelsen: Og bliv klogere på dig selv og dit barn

Fra 99 kr/måned efter prøveperioden. Afslut, når du vil.

Drop opdragelsen: Og bliv klogere på dig selv og dit barn

Læs og lyt gratis i 30 dage

Læn dig tilbage med Nextorys app, og find din næste historie blandt hundredtusindvis af lyd og e-bøger.

Fra 99 kr/måned efter prøveperioden. Afslut, når du vil.

Drop opdragelsen: Og bliv klogere på dig selv og dit barn

4,5 395 Karakter
8 h 14 min
Det lyder som en provokation. Og det er det også. Vi opdrager stadig vores børn efter nogle principper; der har rod i et børnesyn og en tid; der for længst er forbi. Det er bevist; at den ”gamle” opdragelse ikke virker og er skadelig for børns læring og udvikling.Familieterapeuten Fie Hørby tager fat der; hvor Jesper Juul og Det kompetente barn slap. Hun viser dig en ny og revolutionerende måde at være forælder på, som indebærer at du lægger den gamle opdragelse på hylden og tør vise, hvem du er. Det er nemlig det; der skal til for; at du kan blive hørt. Og dét; der skal til for at skabe en stemning og et familiemiljø; hvor børn virkelig kan vokse og trives – helt inde i sjælen.

I bogen kan du bl.a. læse om:

- Hvorfor ”tonen” er den oversete faktor i familien; og hvordan det kan skabe mirakler; når I bliver opmærksomme på; hvilken stemning I sammen skaber hjemme hos jer.

- Hvordan du kan lade dit barn folde sig ud på sin egen måde – og ikke din. Når du dropper moral; kritik; løftede pegefingre og skæld ud og i stedet viser dine personlige grænser; sætter du dit barn fri til at være den; det er.
- Hvordan du kan være en autoritet uden at være autoritær og undgå; at dit barn føler sig krænket. Den autoritære kan finde på at maskere sin anklage som et spørgsmål: ”Hvad sagde jeg til dig om at kravle på skuret; unge mand?” Når du i stedet bruger din autoritet; siger du: ”Jeg vil gerne have; du kommer ned fra skuret nu!”

- Hvordan du tackler; når dit barn græder; eller bliver så voldsomt vredt; at du mest har lyst til at gå. Det gør du ved at tage dit barn alvorligt og ikke ved at skælde ud og komme med formaninger.
- Hvorfor du skal lade være med at være dommer i dine børns konflikter; men i stedet være formidleren; der lærer dem at løse konflikterne på egen hånd.

Fie Hørby er mor; familieterapeut; forfatter; foredragsholder; lærerinde; klummeskribent; stifter af KlubMOR og udtaler sig ofte i diverse medier. Hun er medforfatter til bogen ”Om teenagere for forældre” (2008).

Drop opdragelsen: Og bliv klogere på dig selv og dit barn er tilgængelig som lydbog og e-bog.

 • Lydbog

  Offentliggjort : 2019-08-19

  Sprog: Dansk

  Forlag Lydbog: Gyldendal

  ISBN Lydbog: 9788702289497

 • E-bog

  Offentliggjort : 2019-08-19

  Sprog: Dansk

  Forlag E-bog: Gyldendal

  ISBN E-bog: 9788702289503

Læs mere

Det her kan andre lide ved Nextory

Skønt at kunne lytte til en god bog, når jeg sidder i bilen eller på flyet eller i toget.

AnitaAnita

Let at læse og godt, at man kan indstille baggrundsfarve og tegnstørrelse.

PeterPeter

Hurtig og venlig kundeservice, godt udvalg og flot brugergrænseflade. Løbende udvikling af appen.

AnnaAnna

4,5

395 Karakter
 • Stephanie

  2023-05-22

 • Johan

  2022-12-21

  Rigtig godt skrevet med mange gode, konkrete eksempler, som det er let at genkende sig selv i, og hvor en bedre vej bliver vist. Mange spørgsmål dukker op i mig undervejs i bogen, men jeg kan lige nu ikke komme på ét spørgsmål, som jeg ikke har fået et rigtig godt svar på, og et meget håndgribeligt svar, ikke mindst. Jeg kan mærke, at jeg skal til at praktisere det, som bogen opfordrer til, og er sådan set godt begyndt i alle de situationer, hvor jeg bliver opmærksom på det i dagligdagen. Super godt, at du har skrevet den Bog, Fie! Af hjertet tak <3 Kærlig hilsen en far på 40 med en kone på 40, et parforhold på 12 år og to drenge på 10 og 4 <3

 • melliekirkegaard@gmail.com

  2022-09-05

  Mange gode værktøjer. Dog savner jeg sårbarhed hos forfatteren - at hun fortæller om sine egne fejl, da jeg synes hun sætter et eksempel, der kan virke umuligt for den gennemsnitlige forældre at følge. Derudover er jeg ikke enig i, man skal fortælle et barn på 3 eller mere, hvad de føler. Her synes jeg, det giver mere mening at undersøge det sammen med barnet og lade dem selv sætte ord på deres følelser. Desværre er lydkvaliteten af oplæsningen af meget dårlig kvalitet (den runger mange steder) ligesom selve oplæsningen har mange fejl og der holdes pauser midt i sætninger, så det ikke giver en flydende oplevelse at lytte til.

Download flere
Skriv en anmeldelse ved at downloade appen
img

Tusindvis af bøger venter

Læs og lyt så meget du vil. Du vælger selv, hvornår du vil ændre eller afslutte abonnementet.

image

Sjovere end nogensinde med bøger

Mere en 11 000 læsere har givet Nextory 5 stjerne på App Store og Google Play.

image

Bogudfordr dig selv

Sæt egne læsemål og følg bogstatistikken med funktionerne Bogudfordringen og Læsedagbogen..

visa
amex
master