(8)

De elendige

lydbog


Den tidligere chefpsykiater, Bjørn Kaldan, fortæller om sit lange liv med psykisk syge fra Oringe og de kriminelle på Herstedvester og Sikringsanstalten: fortabte sjæle. Om hvad der er mest uhyggeligt og om dengang han blev overfaldet for at sige "vent lidt". Vi møder den tyske småkriminelle, som kunne slå folk ned for at tabe i bordtennis, og som fik et chok over topløse piger på stranden. Han endte med ikke at ville køre sin mor over - og slap ud.

Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for Sikringsanstalten

Producer: Zissel Astrid Kjertum-Mohr

Klip og lyddesign: Line Fabricius

Redaktør: Mette Hovmand-Stilling

Efter ide af: Knud Romer

Produceret af Talk Town, Story House Egmont

Bjørn Kaldan har levet et langt liv med kriminelle sindssyge fra Herstedvester til Sikringsanstalten. Vi dykker ned i afgrunden og hører om en skizofren-lidende, der spiser af sin kæreste, og holdningsløse psykopater, der aldrig har gjort noget galt – og hvordan det har præget hans stoiske syn på livet. Vi taler om døden og forsøger at få ham til at give mig, Knud Romer, råd og vejledning i den livskrise, som sendte mig på Skovhus Privathospital med et mentalt sammenbrud. Hvis nogen skulle kunne hjælpe mig – og dig – er det ham. Velkommen inden for murene, nu er det bare om at slippe ud!

Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for Sikringsanstalten

Producer: Zissel Astrid Kjertum-Mohr

Klip og lyddesign: Line Fabricius

Cover: Alek Modin

Redaktør: Mette Hovmand-Stilling

Efter ide af: Knud Romer Produceret af Talk Town, Story House Egmont

Knud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".